Kennisnet Business Sprint

Klant: Kennisnet – Opdrachtnemer: UNITiD – Rol: Interaction Designer

In het kader van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT kunnen scholen zogenaamde ‘versnellingsvragen’ indienen bij de PO-Raad. Een aantal vragen hiervan is reeds geselecteerd, waaronder die van SRS (Stichting Rijdende School). De SRS vraagt hierin ondersteuning bij het mogelijk maken van individuele leerlijnen. Doel hierbij is het goed inzicht krijgen in waar de leerling staat in het curriculum, op basis van de methode die gebruikt wordt op school (ongeacht welke methode dit is), zodat goed de vervolgstappen kunnen worden bepaald voor het leren.

Door Kennisnet werden wij gevraagd te helpen bij het opstellen van de eisen en wensen waaraan zo’n ‘platform’ zou moeten voldoen. In 3 sessies gingen we met mensen van Kennisnet, van De Rijdende School en docenten hiermee aan de slag. De uitkomst was een scenario, ‘De dag van een Rijdende School leerkracht’, waarin duidelijk de gewenste functionaliteiten, gebruiksmomenten en voordelen van zo’n platform naar voren kwamen. De Rijdende School is druk bezig met vervolgstappen om dit daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

kennisnet_businesssprint_scenario

Samen met Kennisnet en De Rijdende School hielden we een scenario schetsworkshop waarbij we een schooldag van De Rijdende School in beeld brachten